Dostępność: dostępny
Czas wysyłki: 5 dni
Koszt wysyłki: od 79.00 NOK
Numer katalogowy: 2612
Stan magazynowy:
Waga: 0,35 kg
mpn: DFA8-3876B
Ciasto Murzynek w proszku.
Na podłużną formę do pieczenia o długości 25 cm
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 44 g.
Lista zakupów:
- 3 jaja
- 100 g margaryny
- 80 ml mleka
Masa netto: 350 g
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dodaj:
- 3 jaja
- 100 g margaryny
- 80 ml wody (ok. 8 łyżek)
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min
UWAGA: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.
Przepis na Murzynek z ajerkoniakiem
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p1. sposobu przygotowania dodając tylko 50 ml mleka. Pod koniec miksowania odaj 50 ml ajerkoniaku i miksuj całość jeszcze 2 min. Ciasto nałóż do formy i piecz jak w przepisie podstawowym.
Polewa
50 g białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, rozsmaruj na płaskim talerzu i odstaw do zastygnięcia. Następnie nożem zeskrob duże wiórki. Ostudzone ciasto udekoruj polewą Dr. Oetkera i posyp wiórkami z białej czekolady.
Smacznego!
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.