Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Dr.Oetker Ciasto Murzynek 350g
NowośćNasz hit

Dr.Oetker Ciasto Murzynek 350g

Dostępność: dostępny

Czas wysyłki: 5 dni

Koszt wysyłki: od 79.00 NOK

Numer katalogowy: 2612

Stan magazynowy:

Waga: 0,35 kg

mpn: DFA8-3876B

Cena: 38.00 NOK

Cena poprzednia: 42.50 NOK

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Opis produktu

Ciasto Murzynek w proszku.

Na podłużną formę do pieczenia o długości 25 cm

Cechy produktu

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 44 g. 

Lista zakupów:

- 3 jaja
- 100 g margaryny
- 80 ml mleka

Masa netto: 350 g 

Warto wiedzieć...

Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. 

Sposób przygotowania

Dodaj:
- 3 jaja
- 100 g margaryny
- 80 ml wody (ok. 8 łyżek)

1. Przygotowanie ciasta

Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.

2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.

3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min

UWAGA: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.

Przepis na Murzynek z ajerkoniakiem 

Ciasto
Ciasto przygotuj wg p1. sposobu przygotowania dodając tylko 50 ml mleka. Pod koniec miksowania odaj 50 ml ajerkoniaku i miksuj całość jeszcze 2 min. Ciasto nałóż do formy i piecz jak w przepisie podstawowym.

Polewa

50 g białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, rozsmaruj na płaskim talerzu i odstaw do zastygnięcia. Następnie nożem zeskrob duże wiórki. Ostudzone ciasto udekoruj polewą Dr. Oetkera i posyp wiórkami z białej czekolady.

Smacznego!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu